Handla mat online

Det blir allt svårare för många människor att få vardagen att räcka till för att hinna med allting som måste göras. Arbetet, resor till och från arbetet, fritidsaktiviteter eller ideellt engagemang och hushållsarbete tar mycket tid för de allra flesta människor. Det finns helt enkelt en ny marknad för tjänster som sparar in tid, och genom internet finns det en effektiv kanal för de som erbjuder dessa tjänster att komma i kontakt med de som önskar nyttja tjänsterna.

En sådan tjänst, som blivit mycket populär, är möjligheten att köpa mat på nätet och få den levererad hem till dörren. Äta måste vi alla göra, men att handlar när man är hungrig är ingen bra idé, det vet alla som någon gång har gjort det. Att handla tillsammans med två trötta barn, som man precis hämtat på förskolan, är ännu värre, framför allt en vardagseftermiddag mellan fyra och sex, när affären är full av folk under den intensiva efter jobbet-rusningen.

Att storhandla på helgen är naturligtvis ett alternativ, men många föredrar att umgås med familjen under lediga dagar. Dessutom ligger de flesta stormarknader utanför stadskärnan, och man måste ha bil för att ta sig dit, och det är det inte alla som har, framför allt inte i storstäderna. Kollektivtrafiken funkar sällan heller bra när det gäller att ta sig ut till de områden där stormarknaderna finns.

Det finns med andra ord många skäl till att låta någon annan handla. Många av oss handlar ungefär samma saker varje gång, vilket gör att det är ganska enkelt att skriva ihop en inköpslista. Vissa företag levererar sedan varor enligt denna lista. Andra, å sin sida, erbjuder färdiga menyer med matvaror och recept, sammansatta med hänsyn till näringsinnehåll och tidsåtgång. Det kan ge en välkommen variation, för den familj som alltid äter ungefär samma saker.

This entry was posted in Handla mat online. Bookmark the permalink.

One Response to Handla mat online

  1. Matkungen says:

    Man kan också ofta spara sina listor så man kan göra samma beställning varje gång, om man räknar transportkostnaden man har med bil å så kan det närma sig att det är en hygglig deal att få det hemkört, men det blir aldrig billigare, maten är dyrare, hemkörningen kostar extra.

    Men klart, tjänar man ett par hundra i timmen och tycker det är skönare att jobba över en timme än att åka till matbutiken så har man väl mer eller mindre rott hem det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *