Linas Matkasse omsätter mest

Stora investeringar har gjorts i matkassebranschen vilket leder till hårdare konkurrens. En anledning till att det blir mer konkurrens är att de stora aktörerna som ICA och Coop även erbjuder färdiga matkassar. Dessutom så kommer det fler nischaktörer på marknaden. Linas matkasse omsätter mest även om resultatet visar röda siffror.

Linas Matkasse omsätter mest

Dagens industri presenterar siffror för matkassebolagen där det är Linas Matkasse omsätter mest med 311 mkr följt av Middagsfrid på 85 mkr, MatHem 36 mkr och Matkomfort 24 mkr. Utav dessa nämnda bolag är det Middagsfrid och Matkomfort som gör positivt resultat.

Middagsfrid var de som började med Matkassar i sverige och har varit marknadsledande. De har nu blivit omkörda av Linas Matkasse. Både Linas Matkasse och Middagsfrid har satsningar utomlands. Middagsfrid har bland annat en satsning i Norge med varumärket matenerklar.no.

Kicki Theander säger till DI att de varit lönsamma sedan 2009 och att de kommer vara det även under 2012.

Linas Matkasse har kommit igång i Tyskland och ska öppna inom kort i Storbritanien.

Även Linas Matkasse och Middagsfrid specialiserar sig till viss del. Middagsfrid har till exempel bakkassen och frukostkassen. Under september månad 2012 kommer Middagsfrid att lansera en barnkasse vilket Linas Matkasse redan då erbjuder under en period. Middagsfrids barnkasse kommer kosta 499 kr som introduktionspris och sedan kosta kring 750 kr per vecka. All mat i Middagsfrids barnkasse ska lagas från grunden och  grönsakerna kommer att serveras vid sidan om eller så kommer att finnas dolda i goda såser. Maträtterna i barnkassen kommer att vara klassiska rätter som både du och barnen känner igen bara det att det är bra råvaror som till stor del är ekologiska och utan tillsatser. Det är såklart bra för barn att i tidig ålder få vällagad mat för att lära sig att uppskatta matlagning och att äta god och hälsosam mat.

Besök Linas Matkasse – Klicka här!

Besök Middagsfrid – Klicka här!

Besök MatHem – Klicka här!

This entry was posted in Matkassar. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *